Otužování jako klíč ke zdravému životu

David Vencl vysvětluje otužování jako klíč k dlouhému a zdravému životu v Česku

Uzavřené téma o životním stylu a undefined

Obsah této stránky je strojově generovaný pomocí pokročilých systémů umělé inteligence (AI). Neprošel redakčním zpracováním a může obsahovat chyby nebo nepřesnosti.

2 minuty čtení
Co se děje?

Během pandemie covidu se v České republice rozšířilo otužování jako forma chladové terapie, která je pokládána za důležitý faktor pro dlouhý a zdravý život. Studie naznačují, že otužování může snížit nemocnost až o třicet procent.

David Vencl, trenér otužování, doporučuje metodu, kdy se tělo po ponoření do studené vody nechá samostatně zahřát bez oblékání. Otužování též přispívá k rehabilitaci a úlevě od bolesti.

Nicméně, pokud je cílem zvětšit svalovou hmotu, doporučuje se otužování odložit.

Zdroje:

    Nejnovější
    David Vencl vysvětluje otužování jako klíč k dlouhému a zdravému životu v Česku
    05. 6. 2025: Chladová terapie snižuje nemocnost a zlepšuje zdraví tím, že posiluje srdce a cévy.
    Kontext
    Dříve jsme psali...
    Otestujte se
    Kvíz: Otužování během pandemie covidu
    Česko

    stát ve střední Evropě

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Flag_of_the_Czech_Republic.svg

    Kontinent: Evropa

    Hlavní město: Praha

    Rozloha: 78.87 tis. km²

    Populace: 10.91 mil. (leden 2025)

    Měna: koruna česká (8. února 1993 - dosud)

    HDP: 250.68 mld. CZK (leden 2019)

    Data pocházejí z datové položky WikiData

    David Vencl

    český reprezentant freedivingu

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/David_Vencl_při_tréninku.jpg

    Povolání: učitel na základní škole, trenér, freediver, potápěč

    Narození: 6. května 1982

    Místo narození: Vrchlabí

    Státní občanství: Česko

    Web: http://www.davidvencl.cz/

    Data pocházejí z datové položky WikiData

    Strojově generováno

    Veškerý obsah této stránky je strojově generovaný pomocí pokročilých systémů umělé inteligence (AI). Neprošel redakčním zpracováním a může obsahovat chyby nebo nepřesnosti. Je určen pro získání rychlého přehledu a orientace. Ověřené informace naleznete v původních článcích Hospodářských novin, které jsou uvedené v odkazech u jednotlivých témat.

    Poslední aktualizace: 3. 10. 2025 6:02:44