Xavier Carchenilla v hotelu Fairmont
Francouzský cukrář Xavier Carchenilla vede tým v hotelu Fairmont v Praze.
Obsah této stránky je strojově generovaný pomocí pokročilých systémů umělé inteligence (AI). Neprošel redakčním zpracováním a může obsahovat chyby nebo nepřesnosti.
Co se děje?
Xavier Carchenilla je šéfcukrářem hotelu Fairmont v Praze. Vede tým pěti cukrářů a devíti studentů, přičemž v dezertech propojuje tradiční francouzské receptury s novými technikami. Klade důraz na vizuální atraktivitu i chuť. Do Česka přišel před dvanácti lety a má zkušenosti z michelinských restaurací v Paříži a na Novém Zélandu.
Zdroje:
Francouzský cukrář Xavier Carchenilla vede tým v hotelu Fairmont v Praze.

Přehled citací
Celá cukrařina je ta největší výzva! Prostě nesmíte udělat chybu, ty se v cukrařině neodpouští.
Dezerty musí být atraktivní na první pohled, barevné, i proto používáme jedlé květy, a ne třeba krásné živé květiny, které ale nemůžete jíst a ještě jsou plné pesticidů – to na dortu opravdu nechcete,
Nic tady pro mě není víc než Fairmont
Dříve jsme psali...
Co a kdy?
Příbuzná témata
Přehled citací

Xavier Carchenilla
šéfcukrář"Dezerty musí být atraktivní na první pohled, barevné, i proto používáme jedlé květy, a ne třeba krásné živé květiny, které ale nemůžete jíst a ještě jsou plné pesticidů – to na dortu opravdu nechcete"

Xavier Carchenilla
šéfcukrář"Přidal jsem čokoládový krém namísto klasického karamelu a díky tomu je teď větrník méně sladký. Trochu si s tím hraju, molekulární fine dinning je na mě ale už moc. Mám rád jednodušší zákusky ke kávě, třeba ten větrník nebo špičku."

Xavier Carchenilla
šéfcukrář"Bylo nás tam třicet cukrářů, neuvěřitelná škola a moc rád na to vzpomínám. Jako asi každý cukrář jsem měl ale sen jednou pracovat v Paříži, tak jsme se tam vydali. Vzali mě do tradiční francouzské boulangerie Éric Kayser, hodně oblíbené, kde už tehdy každé odpoledne po práci stáli zákazníci frontu až za roh. Teď už mají víc než dvacet poboček a stále patří mezi ty nejpopulárnější."

Xavier Carchenilla
šéfcukrář"Když jsem se dozvěděl, že se bude otevírat Fairmont a hledají cukráře, tak jsem se přihlásil a jsem šťastný, že to vyšlo. Nic tady pro mě není víc než Fairmont"

Xavier Carchenilla
šéfcukrář"Celá cukrařina je ta největší výzva! Prostě nesmíte udělat chybu, ty se v cukrařině neodpouští."
Kvíz: Xavier Carchenilla — šéfcukrář Fairmontu v Praze
Strojově generováno
Veškerý obsah této stránky je strojově generovaný pomocí pokročilých systémů umělé inteligence (AI). Neprošel redakčním zpracováním a může obsahovat chyby nebo nepřesnosti. Je určen pro získání rychlého přehledu a orientace. Ověřené informace naleznete v původních článcích Hospodářských novin, které jsou uvedené v odkazech u jednotlivých témat.
Poslední aktualizace: 3. 10. 2025 7:46:46