Restaurace Reason nabízí etickou kuchyni v Praze
Jan Horák otevírá restauraci Reason v Masaryčce s unikátní kuchyní a výhledem
Obsah této stránky je strojově generovaný pomocí pokročilých systémů umělé inteligence (AI). Neprošel redakčním zpracováním a může obsahovat chyby nebo nepřesnosti.
Co se děje?
V říjnu 2025 otevřel zkušený kuchař Jan Horák restauraci Reason v nejvyšším patře budovy Masaryčka v Praze. Restaurace se zaměřuje na inovativní pokrmy z konvenčních surovin s důrazem na eticky a udržitelně získávané ingredience. Klíčovou filozofií je také téměř nulová produkce odpadu, což zahrnuje recyklaci starého chleba pro výrobu těstovin cavatelli a využívání zbytků pšenice pro jídelní lístek. Ve stejném objektu se nachází také bistro Ask4, které se specializuje na neobvyklé street food pokrmy a nabízí snídaně a brunche.
Zdroje:
Jan Horák otevírá restauraci Reason v Masaryčce s unikátní kuchyní a výhledem
Dříve jsme psali...
Příbuzná témata
Historický kontext
Kvíz: Otevření restaurace Reason a kuchař Jan Horák
Česko
stát ve střední Evropě
Kontinent: Evropa
Hlavní město: Praha
Rozloha: 78.87 tis. km²
Populace: 10.91 mil. (leden 2025)
Měna: koruna česká (8. února 1993 - dosud)
HDP: 250.68 mld. CZK (leden 2019)
Data pocházejí z datové položky WikiData
Strojově generováno
Veškerý obsah této stránky je strojově generovaný pomocí pokročilých systémů umělé inteligence (AI). Neprošel redakčním zpracováním a může obsahovat chyby nebo nepřesnosti. Je určen pro získání rychlého přehledu a orientace. Ověřené informace naleznete v původních článcích Hospodářských novin, které jsou uvedené v odkazech u jednotlivých témat.
Poslední aktualizace: 27. 12. 2025 10:22:40